Para-evezés

Üdvözlök mindenkit !

A nevem Polyák Norbert .

2015 nyarán vitt le Wittmann Nándor barátom a MEC csónakházába, és próbáltuk  együtt ki az ergózást és evezést. Azonnal magával ragadott a vizen lét gyönyörűsége !

Megismerkedtem a későbbi edzőmmel Márton Gáborral, aki - nagy szerencsémre - látott bennem fantáziát. Szeptembertől heti 2, oktobertől heti 3, novembertől már heti 3-4, mígnem decembertől már szinte minden nap a PSE ergo termében voltam. Fogyókúrás célból kezdtem el sportolni , Nándi barátom bíztatására, de természetesen a családom és kollégáim is támogattak.

Az edzőm elég hamar mélyvízbe dobott. 2015 decemberében kezdtem el versenyezni és általában sikerült dobogós helyezéseket szereznem. 2016 nyarán a Műegyetemi Evezős Club telepén volt a Pető sport egyesület nyári tábora, amire én is elmentem a gyerekekkel, ekkor kezdtem rendszeresen vizen evezni. Egész hamar ráéreztem ! Gyorsan le is kerültek a hajóról a bóják. A vízreszállással és kikötéssel eleinte voltak gondjaim, amikor az az edzőm, Márton Gábor nem tudott jelen lenni ( társadalmi munkában edz minket ). Ám ekkor mindig számíthattam a MEC-es fiatalokra, vagy akár a veteránokra ! Később már nemcsak evezni, hanem kondizni és ergózni is lejártam a MEC-be, ha éppen nem a Pető intézetben edzettem a csapattársaimmal, akik szintén folyamatosan buzdítottak, segítettek és támogattak.

Számomra a leginkább lelkesítő látvány és érzés a MEC-ben, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki belead mindent az edzésbe! Külön öröm számomra, hogy ma már én is tudok segíteni másoknak. 

Legjobb eredményeim eddig :

  • 2017 és 2018 Ergométer OB 1.hely
  • Szegedi Vizi OB 1. .hely
  • 2018 ergométer EB 9.hely
  • 2018 ergométer VB 5.hely
  • 2019 ergométer EB 2.hely
  • 2019 ergó VB 3. hely

 

Nagyon köszönöm mindenkinek aki eddig segített eljutni. Hálás szívvel gondolok rájuk ! Az evezés egy csodàlatos sport ! :)

Közösségi média