Tamás Bence

"11 évesen kezdtem el evezni a Kalocsai Sport Egyesület evezős szakosztályában.

Rögtön megragadott az evezőssport szépsége, a Duna közelsége, az edzések és versenyek jó hangulata, így ottragadtam. Egyre többet edzettem, kisebb sikereket is elértem kalocsai színekben, így nem is volt kérdés számomra, hogy amikor egyetemre kerülök, folytatom a tanulás mellett a sportot.

Amikor Pestre kerültem tulajdonképpen véletlenül esett a választás a MEC-re, de utólag nem bántam meg. Már akkor is rendkívül jó csapatszellem uralkodott a klubban, de azóta még népesebb, összecsiszoltabb versenyzői gárda gyűlt itt össze.

Új edzőm, Ambrus Gábor irányítása mellett évről évre stabil fejlődést mutattam, így az eredmények sem maradtak el. Voltam U23-as világbajnokságon 5., Universiádén 3., világkupán 7. helyezett. 2017- ben ill. 2018-ban pedig a felnőtt világbajnokságon és az európa bajnokságon értünk el könnyűsúlyú négyesben és négypárevezősben 5. helyezést.

Minden hajóosztálynak, csapatnak megvannak a maga szépségei, egypárban és nagyobb hajókban is szívesen edzek és versenyzek. De a legközelebb a kétpárevezős hajóegység áll a szívemhez, ez két elszánt sportoló összehangolt ritmusát igényli.

Elsődleges célom a világbajnoki cím megszerzése, de természetesen a tokiói olimpián is szeretném képviselni hazánkat."

Közösségi média